torstai 27. syyskuuta 2012

Kartanon taustaa

Voisin hieman valottaa kartanon taustaa ja sen jo kuvistakin ilmenevää sekavahkoa sisustusta.

Kyseessä on vanha suvussa periytyvä talo, jossa eletään jonkinasteista nykyaikaa, ainakin rinnakkaistodellisuudessa. Mummo, jonka huonetta olen jo värkännyt, on talon matriarkka, joka myös omistaa sen. Siellä tykätään vanhoista esineistä ja uusi ja vanha kohtaavatkin sulassa sovussa. Paljon on perintönä kulkevia vanhoja huonekaluja ja tavaroita, mutta sekaan on toki hankittu uutta. Jokaisella on omissa huoneissaan myös omaan elämäänsä liittyviä asioita.

Kulmakammaria, jossa on pieni salahuone vaatekaapin takana, tulee asuttamaan mummon äärimmäisen omituinen poika. Tässä on vähän hullun professorin vikaa ja hän onkin aina säätämässä kaikkea outoa. Hän on myös ehtinyt kiertämään paljon maailmaa ja tuonut matkoiltaan kartanoon vähän yhtä sun toista. Ehkä myös mummon sängyn alla asuva mörkö on alunperin tuliainen joltain reissulta?

Kartanon suurimmassa makuuhuoneessa mummon huoneen vieressä asuu yksi mummon lapsenlapsista puolisonsa kanssa. Heidän elämästään ei vielä ole tässä kohtaa tarkempaa tietoa.

tiistai 25. syyskuuta 2012

Mummon huone

Kasasin tänään kaksi ensimmäistä makuuhuonetta kartanoon. Tuli kyllä taas niin vinkurat, että huh huh. No, kuten aiemminkin jo totesin, vanhoissa rakennuksissa paikat repsottaa. Listat puuttuu vielä, mutta sovittelin huonekaluja paikoilleen. Tässä pari kuvaa. Piti vähän säätää työvalon kanssa, että tässä illan hämärtyessä sain edes jotain kuvia otettua.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Päiväpeitto

Aloin iltapuhteena vääntämään ohuehkosta langasta pienellä koukulla isoäidin neliöitä minikoossa. Hieman krouveja tulee tuosta virkkauslangasta, pitää hankkia vielä ohuempaa, pitsiin tai kirjontaan tarkoitettua. No, näistä kumminkin valmistui testikappale päiväpeittoa. Toinen on myöskin tulossa, vaaleanpunaisena. Se vaan on niin hempeä, ettei taida päätyä kartanoon...

tiistai 11. syyskuuta 2012

Facebook-ostoksia

Liityin jokunen päivä sitten Facebookissa Nukkekotikirppis-ryhmään. Siellä on ideana yksinkertaisesti ostaa, myydä ja vaihtaa miniatyyritavaroita. Ja voi elämä millaisia asioita ihmiset osaavatkin värkätä, ihan kateus iskee kun itse on peukalo keskellä kämmentä lähes kaikessa. Tein jo myös muutamia hankintoja sitä kautta, ensimmäinen tulla tupsahti tänään postissa. Sämpylöiden leivontaa setti. Mukana on jauhopussi, suolapaketti, valmiita sämpylöitä ja pari leipää, nousemassa oleva taikina ja kesken olevia sämpylöitä. Aivan mieletön! Todella aidon näköisiä, ihan nenässä voi tuntea tuoreen leivän tuoksun. Kyllä nämä kelpaa laittaa kartanon keittiöön emännälle puuhasteltavaksi. :)