keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Edistystä piiiitkästä aikaa

No niin, pitkästä aikaa talo taas edistyy. Olen saanut käteni kuntoon niin, että voin taas askarrella. Tällä hetkellä on vain se, että työt haittaavat taas vapaa-aikaa ja harrastuksia.

Salin ikkunoissa on nyt piirtoheitinkalvoa laseina ja puitteisiin sekä ristikoihin tarvittavat rimat on pätkitty ja maalattu. Odottaa nyt kuivumista, jonka jälkeen alkaa paikoilleen kiinnittäminen.

Päädyin tekemään itse alusta alkaen ristikkoikkunat vaikka niissä on aivan hirveä työ. Mutta onpahan tehty itse kaikki alusta alkaen. Ostin valmista kuvioitua rimaa reunapuiksi ja kahvitikuista on pätkitty ristikot. Vaikka kartanon on tarkoitus on hämyinen ja tummahko sävyiltään, päädyin maalaamaan ikkunanpuitteet valkoisiksi.

Saas nähdä miten kasaamisen kanssa käy. On tarkoitus ensin liimata ristikot kiinni laseihin ja sitten reunapokat peittämään pienet epätasaisuudet. Ristikot tulevat hieman syvemmälle kuin reunapuut, mutta voi kuvitella vaikka että ne ovat tuplalasien välissä tai jotain. Vinkuraa jälkeä tulee, mutta onpahan tosiaan itse tehty. Eikä vanhoissa kartanoissa ole suoria seiniä. ;-)

Apulaisista on myös riittänyt seuraa. Eilen pokia pätkiessä oranssi itämainen halusi avustaa ja kävi pöllimässä rimanpätkiä. Jäi sitten käsittelyn jäljiltä niin pahat hampaanjäljet, että kyseinen rimanpätkä oli käyttökelvoton. Tänään samainen kissa halusi avustaa lasien liimaamisessa ja tunsi kuononsa erikeeperiin. No, ei ainakaan käy askartelu tylsäksi.

Kuvia tulee kunhan saan ikkunat kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti