lauantai 14. tammikuuta 2012

Salin runko valmis

Vihdoin näkyvää edistystä ja jotain valmistakin. Salin runko tuli tänään valmiiksi ja laitoin sen jo kaappiinkin paikoilleen. Toki pitää ottaa vielä ulos kun kiinnitän jotain taustaa ikkunoihin maisemaksi ja asennan mm verhotangot, lamput yms. Mutta hyvin se sinne istuu, mitattu on oikein. Tuon kaapin kanssa joutuu jokaisen huonerungon mitoittamaan erikseen kun jokainen hyllyväli on eri kokoinen. Ja haluan kaikkien istuvan sinne hyvin niin en viitsinyt tehdä niinkään että mitoittaisin kaikki pienimmän mukaan.

Tässä kuvaa tyhjästä salista. Salamavalo heijastuu ikävästi, mutta en nyt jaksanut alkaa säätää jalustaa ja leikkiä pitkän valotusajan kanssa.Tässä alustavaa kalustusta. Tulossa on toki verhot tankoineen kunhan saan ne värkättyä, materiaalit on jo hankittuna. Vasempaan nurkkaan tulee flyygeli, se on vielä hankkimatta. Oikeaan nurkkaan tulee kaakeliuuni, jonka askartelu on kesken. Luukut ja koristelut puuttuvat. Oikealle tulee seinän viereen myös senkki, sen olen tänään petsannut. Seinälle olisi tarkoitus laittaa pari taulua. Ja toki sitten kaikki esineet vitriiniin, pöydille yms. Sitten onkin sali valmis.


Seuraavaksi aloitan rakentamaan samaan kerrokseen salin oikealle puolelle tulevaa salonkia ja kirjastoa. Niihin on runkomateriaalit jo hankittuna oviin tulevia viiluja yms lukuunottamatta. Tarvii laittaa tilausta nettikauppaan tai poiketa esim Minimaailmassa kun käyn taas Helsingissä. Viilut ajattelin kyllä ostaa ihan täältä Lahdesta Kärkkäiseltä, niitä on hyvä valikoima pienoismallitarvikkeita myyvällä osastolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti